Dirigenten

Christian Ansink

Onze dirigent Christian Ansink werd geboren in 1969 in Winterswijk. Sinds 1990 is hij als trombonist verbonden aan Het Gelders Orkest. Hij studeerde trombone aan de conservatoria van Enschede bij Gerrit Boomsma en in Rotterdam bij George Wiegel waar hij in 1993 Cum Laude afstudeerde als Uitvoerend Musicus.
Naast zijn werk in het Gelders orkest speelt hij in Het Nederlands Trombonekwartet en het HGOkoperkwintet. Hij remplaceerde in orkesten en ensembles zoals Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Christian is begin 2013 bij ons begonnen als dirigent

Amanda van der Veer

Amanda van der Veer begon op zesjarige leeftijd haar muzikale loopbaan op de blokfluit. Al snel werd duidelijk dat ze na de blokfluit verder wilde op de saxofoon. Ze werd lid van muziekvereniging Leeuwenstein in Heinenoord (tegenwoordig B.F.O. Da Capo) en kreeg haar eerste lessen op de altsaxofoon. Ze stroomde al snel door naar de fanfare en na een paar jaar stapte ze over op de sopraansaxofoon. Ze volgde lessen bij onder andere Maarten Prins, Ilse Bies en Johan van der Linden en heeft naast haar vaste orkest meegewerkt aan diverse projecten als Magic of the Movies, concerten in De Doelen in Rotterdam en de Nacht van de Saxofoon in Paradiso op zowel alt- als sopraansaxofoon. In 2017 studeerde zij af voor de basisopleiding HaFaBra-directie en is al tijdens haar studie aan de slag gegaan bij diverse (project)orkesten. Inmiddels is Amanda verhuisd en heeft na 25 jaar haar lidmaatschap in Heinenoord opgezegd, klaar voor een nieuwe uitdaging! Na haar verhuizing is zij naast haar vaste baan in het onderwijs, aan de slag gegaan als saxofoondocent bij St. Jan in Keijenborg. Daarnaast geeft zij saxofoonles bij muziekschool T2 Muziek in Renkum en dirigeert het fanfareorkest van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid in Dordrecht. Ze speelt samen met haar man André met veel plezier bij het fanfareorkest van Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren en heeft sinds september 2019 het opleidingsorkest onder haar hoede.