Dirigenten

Wolbert Baars

Onze dirigent Wolbert Baars studeerde klassiek-slagwerk aan het conservatorium van Maastricht. In 1998 behaalde hij zijn diploma. In 2000 startte hij zijn dirigentenopleiding in Zwolle bij Tijmen Botma en voltooide deze in 2006 aan het Istituto Superiore Europeo Bandistico in Triento, Italië bij o.a. Jan Cober, Felix Hauswirth en Franco Cesarini.

Als freelance-slagwerker speelde Wolbert mee in diverse orkesten in Nederland (zoals het Nederlands Philharmonies Orkest, Het Gelders- én Het Brabants orkest) en Duitsland (o.a. Die Düsseldorfer Symphoniker). Ook was hij gastdirigent in onder andere Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje.

Wolbert heeft op dit moment de volgende werkzaamheden:

  • Dirigeren verschillende orkesten in Nederland en Duitsland.
  • Mentor beginnende dirigenten.
  • Docent slagwerk.
  • Jurylid bij festivals en solistenconcoursen.
  • Klankregisseur.

Wolbert is woensdag 11 maart 2020 bij ons als dirigent.

Amanda van der Veer

Amanda van der Veer begon op zesjarige leeftijd haar muzikale loopbaan op de blokfluit. Al snel werd duidelijk dat ze na de blokfluit verder wilde op de saxofoon. Ze werd lid van muziekvereniging Leeuwenstein in Heinenoord (tegenwoordig B.F.O. Da Capo) en kreeg haar eerste lessen op de altsaxofoon. Ze stroomde al snel door naar de fanfare en na een paar jaar stapte ze over op de sopraansaxofoon. Ze volgde lessen bij onder andere Maarten Prins, Ilse Bies en Johan van der Linden en heeft naast haar vaste orkest meegewerkt aan diverse projecten als Magic of the Movies, concerten in De Doelen in Rotterdam en de Nacht van de Saxofoon in Paradiso op zowel alt- als sopraansaxofoon. In 2017 studeerde zij af voor de basisopleiding HaFaBra-directie en is al tijdens haar studie aan de slag gegaan bij diverse (project)orkesten. Inmiddels is Amanda verhuisd en heeft na 25 jaar haar lidmaatschap in Heinenoord opgezegd, klaar voor een nieuwe uitdaging! Na haar verhuizing is zij naast haar vaste baan in het onderwijs, aan de slag gegaan als saxofoondocent bij St. Jan in Keijenborg. Daarnaast geeft zij saxofoonles bij muziekschool T2 Muziek in Renkum en dirigeert het fanfareorkest van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid in Dordrecht. Ze speelt samen met haar man André met veel plezier bij het fanfareorkest van Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren en heeft sinds september 2019 het opleidingsorkest onder haar hoede.