De Vereniging

Wij worden gesteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds!!

 

De Vereniging

Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren bestond in 2014 100 jaar. Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren staat bekend als een gezellige vereniging, met leden van alle leeftijden. Onze muziekvereniging bestaat niet alleen uit een fanfareorkest, maar ook uit een opstaporkest, en een opleidingsorkest.

De Dirigent

Onze huidige dirigent is Christian Ansink.

De Fanfare

Het fanfareorkest van muziekvereniging “Wilhelmina” bestaat uit circa 35 enthousiaste leden die samen gezellig en actief willen musiceren.

De muziekstukken variëren van popsongs en filmmuziek tot circusnummers en marsen. Deze afwisseling betekent dat het altijd blijft boeien om muziek te maken.

Om in de fanfare te mogen musiceren wordt het HaFaBra A-examen vereist. De leerlingen worden hiervoor opgeleid door docent die een opleiding heeft genoten aan het conservatorium. De fanfare bestaat uit: Bugels, Trompetten, Trombones, Bassen, Hoorns, Saxen (sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax) en drums (percussion).

De fanfare repeteert iedere woensdagavond in het Dorpshuis van Spankeren van 19.30 uur tot 21.45 uur. Na afloop van de repetitie kan er gezamenlijk gezellig nog iets gedronken worden aan de bar.

Het Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest van muziekvereniging “Wilhelmina” is in mei 1999 van start gegaan. In het opleidingsorkest leren de leerlingen voornamelijk het samenspelen met andere muzikanten. Dit is een goede voorbereiding voor de overstap naar het fanfareorkest. Het geheel staat tevens onder leiding van Christian Ansink

Docent koper, Waldhoorn en saxofoon

Edgar Lutke verzorgt de muzieklessen bij Wilhelmina. Edgar is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten, Faculteit Muziek te Utrecht op het hoofdvak trompet en de bijvakken: piano, zang, directie klein ensemble en lichte muziek. Daarnaast speelt hij ook op hoog niveau saxofoon. Naast het doceren heeft Edgar een succesvolle carrière opgebouwd als trompettist en zanger bij Partyband ‘Bolero’ en is hij regelmatig gastzanger bij bigbands.