De Vereniging

Wij worden gesteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds!!

De Vereniging

Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren bestond in 2014 100 jaar. Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren staat bekend als een gezellige vereniging, met leden van alle leeftijden. Onze muziekvereniging bestaat niet alleen uit het fanfareorkest, maar ook uit het opleidingsorkest en de blokfluitgroep.

De Dirigenten

De dirigent van het fanfareorkest is Chiel Zomer. De dirigent van het opleidingsorkest is Amanda van der Veer.

Het Fanfareorkest

Het fanfareorkest van muziekvereniging “Wilhelmina” Spankeren bestaat uit circa 38 enthousiaste leden die samen gezellig en actief willen musiceren.

De muziekstukken variëren van popsongs en filmmuziek tot circusnummers en marsen. Deze afwisseling betekent dat het altijd blijft boeien om muziek te maken.

Om in het fanfareorkest te mogen musiceren is het HaFaBra A-examen vereist. De leerlingen worden hiervoor opgeleid door een docent die een opleiding heeft genoten aan het conservatorium. De fanfare bestaat uit: Bugels, Trompetten, Trombones, Bassen, Hoorns, Saxen (sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax) en slagwerk.

Het fanfareorkest repeteert iedere woensdagavond in het Dorpshuis te Spankeren van 19.30 uur tot 21.45 uur. Na afloop van de repetitie kan er gezamenlijk gezellig nog iets gedronken worden aan de bar.

Het Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest van muziekvereniging “Wilhelmina” Spankeren is in mei 1999 van start gegaan. In het opleidingsorkest leren de leerlingen voornamelijk het samenspelen met andere muzikanten. Dit is een goede voorbereiding voor de overstap naar het fanfareorkest. Het opleidingsorkest repeteert op woensdagavond van 18.30-19.15 uur. De beginnende leerlingen spelen op de eerste woensdag van de maand mee in het opleidingsorkest. Zodat zij ook leren om samen te spelen met andere muzikanten. Daarnaast maakt het samen spelen muziek maken nog leuker.

De Blokfluitgroep

Op de woensdagavond is de blokfluitgroep actief van 18.30-19.15 uur. Onder leiding van Nanette Eikenaar wordt geleerd om noten te lezen en blokfluit te spelen.

Docent koper, hoorn en saxofoon

Edgar Lutke verzorgt de muzieklessen bij muziekvereniging “Wilhelmina” Spankeren. Edgar is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten, Faculteit Muziek te Utrecht op het hoofdvak trompet en de bijvakken: piano, zang, directie klein ensemble en lichte muziek. Daarnaast speelt hij op hoog niveau saxofoon. Naast het doceren heeft Edgar een succesvolle carrière opgebouwd als trompettist en zanger bij Partyband ‘Bolero’ en is hij regelmatig gastzanger bij bigbands.